Bent Løwe
BENT LØWES BLOG

Ørneborgen

22-11-2016 11:54


Det er rigtig mange år siden jeg første gang læste Alistar MacLeans roman Ørneborgen der udkom 1967, jeg læste dog ikke bogen i 1967, for dengang var jeg kun seks år gammel, der er vel gået 10 år efter den udkom. Jeg fandt bogen i skibs biblioteket på det skib jeg sejlede med. Romanen blev også filmatiseret, og udkom i 1968. Filmen er også set nogle gange op gennem årene. Har man læst romanen, og set filmen, bliver man lidt skuffet når man besøger stedet, og håber på at se noget der har med filmen at gøre, for det eneste der indikere, at filmen er optaget på stedet, er en plakat.Hohenwerfen er en borg beliggende i de nordlige alper, i 680 meters højde over havet, ved byen Werfen

Det er en borg der har stor betydning for Salzburgs historie, og når man ser dens placering, så forstår man det godt. Det er et fantastisk stykke bygningsværk, og det må have været et utroligt stort stykke arbejde med at få byggematerialet op på toppen af bjerget.

Borgen er oprindeligt opført omkring år 1070, men er siden ombygget flere gange. Det er muligt at gå op til borgen ad en meget stejl sti, men det er også muligt at benytte bjergbanen. Den scene med svævebanen som man ser i filmen Ørneborgen er optaget i Ebensee hvor man benyttede ”Feuerkogel Drahseilbahn”.

Det er muligt at komme med på en rundvisning, her kommer man gennem et kapel, torturrum våbensamling, klokketårnet, man ser også nogle gamle brandslukningskørertøjer. Herudover har borgen et Falkecenter, hvor der er opvisning med Falke, Ørne samt gribbe og ugler.

Kategori: Min Blog

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

:

CAPTCHA Image